guia MetroPagina

Округли сто - сарадња вртића и школе

"Заједничка промишљања васпитача и учитеља о раној писмености и описмењавању"
Дана 10.02.2023. године реализован је стручни скуп - Округли сто под називом "Заједничка промишљања васпитача и учитеља о раној писмености и описмењавању" са циљем повезивања васпитача и учитеља у процесу транзиције деце из вртића у школу кроз дијалог, а у организацији Удружења васпитача Војводине у сарадњи са Школском управом Нови Сад и Школском управом Зрењанин и уз учешће Друштва учитеља Новог Сада. Стручни скуп реализован је у ПУ "Бошко Буха" објекат "Сунце" у Инђији, а допринос успешној реализацији дали су васпитачи и учитељи из следећих општина: Инђија, Сремска Митровица, Шид, Стара Пазова (Нови Бановци), Рума, Пећинци, Ириг.
Излагања:
1. ПРЕДШКОЛСКО - ШКОЛСКА ПЕРСПЕКТИВА, просветни саветник, ШУ Нови Сад, Весна Радуловић
2. КАКО ДЕЦА УЧЕ У ДЕЧЈЕМ ВРТИЋУ, васпитач, директор ПУ "Бамби" Кула, Снежана Булатовић
3. КАКО ДО КЉУЧНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА У ВРТИЋУ, ПУ "Радосно детињство" Нови Сад, васпитач Маја Бошковић и стручни сарадник Драгана Тица
4. ДОБРОДОШЛИЦА ЗА ДЕТЕ И/ИЛИ УЧЕНИКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ, ОШ "Жарко Зрењанин" Нови Сад, учитељица Љиљана Јовановић
Поред активног учешћа васпитача и учитеља, кроз конструктивно - критички дијалог дат је допринос унапређењу рада са децом групе пред полазак у школу - првака у основној школи. Стручном скупу из наше Установе присуствовале су Ана Греч и Ивана Павловић, васпитачи деце у групи пред полазак у школу. Из ОШ "Доситеј Обрадовић" Ириг присуствовале су учитељице које реализују Програм наставе и учења усмерен на остваривање исхода са ученицима четвртог разреда, Мирјана Таглиавиа и Марија Срдановић.

АКТИ ШКОЛЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

СТРУЧНИ ТИМОВИ

КУТАК ЗА РОДИТЕЉЕ