guia MetroPagina

Обележен - Дан планете Земље

"Дан планете Земље"
Овај дан се обележава у целом свету, па тако и у нашој школи тимским радом ученика, учитеља и наставника. Караван активности кренуо је из подручног одељења у Шатринцима где су најмлађи ученици наше школе са занимљивим костимима за очување планете обрадовали мештане села. У Ривици је "Супер Сапаса " помогао ученицима да открију "замке"- неодговорног понашања дечака у очувању планете. Увидећи сопствене грешке отклонио је и недоумице код својих другара. Ученици и учитељи у Иригу су правили паное, писали песмице, илустровали и остављали поруке о значају очувања здраве животне средине и одговорном односу људи према планети на којој живимо . Ученици шестог разреда на часу Енглеског језика, са наставницом Бранком Радмановић, су правили пано на тему" Earth Day". Ученици петих и шестих разреда су имали задатак да пошаљу фотографије човековог односа према природи, да за један дан нађу примере у свом окружењу и фотографишу. Израдили су видео клипове са фотографијама ученика. Клипови дају и лепе и ружне примере, те је закључак да пресудну улогу на очувању нашег окружења има човек. Активности у оквиру наставног предмета техника и технологија је водила наставница Мирјана Бурсаћ. На часу информатике наставница Ана Мршић Спасојевић направила је квизић на тему "Дан планете Земље" - док су ученици петог разреда и уживали играјући га. Наставница Руског језика Аријана Колунџић је на занимљив начин направила укрштене речи на тему "Планњата Земља" и кроз игру су ученици користили једнојезични Руско-руски речник.Ученици 6-2 направили су неколио презентација на исту тему.Наставница биологије Весна Нинковић је у 5-1 и 5-2 кроз радионицу приближила ученицима значај очувања планете.Наставница Маја Вуксановић је одељењима петог и шестог разреда имала тематску недељу која је била у знаку планете Земље, природе и разбијања свести о очувању животне средине. Ученички парламент са наставницом Снежаном Зечевић и Вршњачки тим са наставницом Сањом Самии организовали су Дебару -Планета Земља, која је вођена између наше школе и ОШ"Милице Стојадиновић Српкиње". Поред тога урадили су и предивну презентацију. Овим путем као желели смо да скренемо пажњу свима колико је важно да чувамо природу у којој растемо и живимо.
Линк за квизић:

Окружно првенство у атлетици

У Сремској Митровици 23.04.2021. године одржано је Окружно такмичење у атлетици. Нашу школу и Општину Ириг представљали су Марко Унтербергер - 60 м и Михајло Зечевић - 300 м .
Треће место освојио је Михајло Зечевић - 300 м.
Шесто место Мирко Унтербергер 60 м.
Овом приликом честитамо ученицима на освојеним резултатим
                      

Го / веићи радионица у трећем разреду

Ученици трећег разреда са учитељицом Драганом Пушић наставили су своју обуку у Веићи / Го игри где су се сусрели са тактиком напада-усмеравање напада ка ивицама или ка сопственим групама. Ово правило - заробљавања противника и формирање "живих група" олакшано је ученицима пошто су своју обуку наставили на оригиналној Веићи табли која је поклон ГО Савеза Србије нашој школи.

ИЗВЕШТАЈ СА ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА У ПЛИВАЊУ

Државно првенство у пливању одржано је 7.4.2021. год. у Београду. Нашу школу представљао је ученик осмог разреда Роберт Гргуричин. У својој конкуренцији - делфин стил 50 м. освојио је сјајно 8 место. Честитке ученику и захвалност секретару спортског савеза који га је пратио на такмичење.                                                                                                                             

У Иригу     7.4.2021.                                                                               предметни наставник:                                          
                                                                                                     Половина Веселиновић Татјана

 

АКТИ ШКОЛЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

СТРУЧНИ ТИМОВИ

КУТАК ЗА РОДИТЕЉЕ