guia MetroPagina

Еко-поруке ученика 3-1

Пројекат: Очистимо и уредимо околину школе ( каскаде око школе, школску башту...) У нашем малом месту омиљени простор где се најчешће окупљају деца је школска башта и парк. Причали смо о самом изгледу тих места. Да ли постоји нешто што им смета и шта би могло бити боље и лепше ?
С обзиром да се најчешће сви играју у школској башти приметили смо да око школе на травњаку, на каскадама има доста бачених пластичних кеса, папира, лименки и флаша.
Да би се уверили у то, изашли смо из школе, обишли околину и снимили постојеће стање.
Прошли смо стазом иза школе, сликали и вратили се у учионицу.
Након повратка одлучили смо се да уредимо тај простор.
Потражили смо помоћ домара, нашег чика Лалета који је драге воље пристао на сарадњу и остао до краја са нама. У подруму школе пронашли смо материјал ( ламинат) за табле обавештења и упозорења и летвице за кочиће. Са радошћу су дечаци прихватили да измере и обележе табле, а затим их причврсте на летвице. Док су једни припремали табле други су смишљали кратке текстове за њих.
Договорили смо се да нам чика Лале припреми боје и четке како би наставили са радом .Пре него што смо поставили табле на одговарајућа места уредили смо травнати део око школе. За ово су нам биле потребне кесе за смеће и заштитне рукавице које смо обезбедили у школи.
Покупили смо папириће и сво смеће бачено на траву. Кесе смо однели у контејнер и задовољни се вратили у учионицу чији смо простор у међувремену оплеменили цвећем.
Да би се овај наш труд и рад исплатио, да би наша околина остала што дуже уредна и чиста поставили смо табле са порукама. Надамо се да ће позитивно утицати на сваког ко их буде читао да се одговорно односи према средини која га окружује и да ће се сви трудити да улепшају животни простор у ком бораве. Ученици 3-1

АКТИ ШКОЛЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

СТРУЧНИ ТИМОВИ

КУТАК ЗА РОДИТЕЉЕ