Извештај о раду ученичког парламента

У школској 2020/21.г формиран је нови Ученички парламент којег чине ученици седмог и осмог разреда Основне школе(по два члана из сваког одељења 7-1, 7-2, 8-1, 8-2), њих укупно осморо. Изабрани ученици учествују у раду Школског одбора(два ученика завршног разреда), Тимова, медијској промоцији Школе и присуствују седницама Наставничког већа(два ученика завршног разреда).

Активности Ученичког парламента према хронолошком редоследу су изгледале овако:

  • За локалну манифестацију „Пударски Дани“ у Иригу, чланови Ученичког парламента су прикупљали школски прибор за награђене ученике на ликовном и литерарном конкурсу који су уприличени поводом ове манифестације.Од прикупљеног прибора направљено је 26 пакетића. Преостали прибор је подељен у хуманитарне сврхе.

 

  • Током трајања „Дечије недеље“ од 05.10.-11.10.2020. чланови Ученичког парламента су прикупљали заштитне маске(у превенцији ширења и сузбијања заразне болести COVID 19). Прикупљене маске су такође подељене у хуманитарне сврхе.

 

 

  • Поводом обележавања „ДАНА ОТВОРЕНИХ ВРАТА“ који се традиционално обележава сваког 02.11. Ученички парламент је добио донацију у виду осам четинара, симболично-колико има и чланова Парламента. У договору координаторке Ученичког парламента Снежене Зечевић и инжењера хортикултуре Лидије Ђурић из Ирига, која је донирала саднице четинара, овај дан је обележен и подсећањем на датум оснивања најстаријег Националног парка у Србији-наше Фрушке горе(„Свете горе“). На свакој садници се налази картица са именом, презименом и одељењем чланова Ученичког парламента.

 

  • У договору координаторке Ученичког парламента Снежане Зечевић и председника Општине Ириг, Тихомира Стојаковића, уприличен је сусрет чланова Ученичког парламента, координаторке и председника у згради Општине Ириг дана 06.11.2020. у 12.30 часова. У разговору је координаторка поменула симболику датума ове посете јер је Министарство Просвете Републике Србије обележило датум рођења великана српске књижевности филолога и путописца Вука Стефановића Караџића. Такође смо се у разговору осврнули и на датум обележавања 60 година од оснивања најстаријег Националног парка-наше Фрушке горе.Председник је обавестио ученике да је у разговору са Директором Националног парка Фрушка гора Радославом Крунићем договорена донација стабала четинара ученицима члановима Ученичког парламента који ће бити засађени у дворишту Школе. Назив акције носи „60 хиљада стабала за 60 година од оснивања“.

 

 

  • Симболично, на датум обележавања потписивања Примирја у Првом светском рату, 11.11.2020. стигла је донација садница Канадског јавора(15 комада) из НП Фрушка гора, намењена свим ученицима наше Школе, посебно ученицима члановима Ученичког парламента.

 

Све акције у којима су учествовали чланови ученичког Парламента подржане су од стране Директорке школе др Сање Николић.

 

       ИРИГ,                                                                                       Координаторка:

       16.11.2020.                                                                                Снежана Зечевић

АКТИ ШКОЛЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

СТРУЧНИ ТИМОВИ

КУТАК ЗА РОДИТЕЉЕ